Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Έκφραση ευγνωμοσύνης και τιμής στη μνήμη του Γιώργου Νανόπουλου

Βαθύτατη η θλίψη μας για τον απρόσμενο θάνατο του εξαίρετου ανθρώπου, επιστήμονα, ενεργού πολίτη και εκλεκτού φίλου, Γιώργου Νανόπουλου, ο οποίος αξιοποιούσε κάθε θέση ευθύνης που αναλάμβανε, για να προσφέρει έργο αποτελεσματικό και ποιοτικό.

Μέσα στο αξιόλογο έργο του στη θέση  Αντινομάρχη, υπευθύνου για τα θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, επί θητείας του Νομάρχη κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη, συγκαταλέγεται η έμπρακτη στήριξή του στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης. Έχοντας πάντα την έγκριση του Νομάρχη, ο Γιώργος Νανόπουλος εργάσθηκε πέρα από το καθήκον του και το ωράριό του, ώστε μέσα σε ένα μήνα ένα κτήριο που χρησίμευε ως αποθήκη να μετατραπεί σε ένα σχολείο που έδωσε την ευκαιρία στους πρώτους, αλλά και στους επόμενους ενήλικους εκπαιδευόμενους να φοιτήσουν και να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και το απολυτήριο Γυμνασίου. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας του συνέχισε να συμπαραστέκεται στο έργο του σχολείου και να συνεισφέρει, όταν υπήρχε ανάγκη.

Για τη λειτουργία του σχολείου πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά της  Δημοτικής Αρχής και του τότε καθ’ ύλην αρμόδιου φορέα, της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων, των φορέων της Εκπαίδευσης και άλλων. Ωστόσο, η εξεύρεση και προετοιμασία του κτηρίου ήταν το πρώτο και βασικό βήμα, για την έναρξη λειτουργίας του ΣΔΕ Κοζάνης κατά το σχολικό έτος 2005-2006.

Ευγνώμονες για τη συνεισφορά του, ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε. Αιώνια η μνήμη του! Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του για τη μεγάλη απώλεια!

Βασιλική Τσιτούρα

Πρώτη Δ/ντρια ΣΔΕ Κοζάνης